Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki mielone pod pierzynką z warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa

pomidorki koktajlowe 4-5 sztuk
pieczarki - kapelusze 4-5 sztuk
papryka zielona 1 mały kawałek
szpinak świeży kilka listków

mięso

mięso mielone 200 gram
sól i pieprz do smaku
mąka kokosowa 2 łyżki
oregano do smaku
olej do smażenia

Dodatki

mozzarella kilka plasterkó
bazylia świeża kilka listkó

Przepis i sposób przygotowania na: placki mielone pod pierzynką z warzyw

Warzywa myjemy osuszamy, kroimy w kostkę. Mozzarelle w plastry.
Mięso przyprawiamy, dodajemy pastę, mąkę, mieszamy. Smażyć na patelni średniej grubości placuszki. Podsmażyć jedną stronę i obrócić na drugą stronę. Ułożyć dodatki i pod przykryciem smażyć jeszcze 5 minut..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.02.2017 09:56
Wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak