Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śnieżny puch

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbatniki
twaróg zmielony 500 g
cukier puder 3 lyzki
śnieżka 2
mleko 1 szklanka
galaretka cytrynowa 2
wiórki kokosowe 6 lyzek
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Śnieżny puch

Blache wylożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Galaretki rozpuścic w 500ml wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut. Dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Galaretkę wlać do masy ciągle miksując aż składniki się połączą. Masę wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. Przygotować kokosową posypkę. Masło stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe, smażyć kilka minut aż kokos się zrumieni. Ostudzoną posypką posypać śnieżny puch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 31.01.2017 15:51
Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak