Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowo-rabarbarowy z whisky

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 750 g
rabarbar 750 g
cukier 850 g
whisky 100 ml
sok z cytryny 2 szt
skórka z cytryny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowo-rabarbarowy z whisky

Owoce myjemy, rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w garnku. Dosypujemy cukier i dolewamy whisky. Gotujemy aż dżem się odparuje i zagęści. Cytryny myjemy, ocieramy skórki do gotującego się dżemu oraz wyciskamy z nich sok. Gotujemy jeszcze chwile dla połączenia się smaków. Gorący dżem przelewamy do wysterylizowanych lub wyparzonych słoików. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 31.01.2017 21:42
bardzo dziękuję :)
justynkag 31.01.2017 10:04
Bardzo ciekawa propozycja
norweska20 30.01.2017 23:42
chętnie bym zjadła ze świeża bułką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak