Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepki po śląsku - OBERIBA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2-3 średnie
ziemniaki 500 g
wywar mięsny 1,5 litra
marchewka 1 średnia
sól i pieprz
śmietana
przyprawa uniwersalna

Porada

Jeśli kalarepki są z pewnego źródła (np. z własnej uprawy) można do zupy dodać także drobno pokrojone liście.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepki po śląsku - OBERIBA

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zimnego wywaru mięsnego.
Kalarepki obrać ze skórki i pokroić w kostkę nieco mniejszą niż ziemniaki. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki albo grubo utrzeć.
Doprawić wywar przyprawą uniwersalną i ugotować warzywa do miękkości.

Kiedy warzywa zmiękną zupę doprawić solą i pieprzem oraz już na talerzach zabielić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 31.01.2017 00:55
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak