Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka w krucho - pikantnych babeczkach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gr
jajko 1 szt
woda zimna 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki nie całe
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 1/3 łyzeczki
masło 125 gr
Farsz:
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogórki konserwowe 1 szt .wiekszy
cebula czerwona 1/2 szt
twarożek 1 op.paprykowy
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka w krucho - pikantnych babeczkach

1.;Mąkę wsypać do miski dodać jajko,wodę,majeranek ,miękkie masło ,soli i pieprzu do smaku.Zagnieść ciasto i wstawić na 20 min do lodówki,schłodzone ciasto rozwałkować i za pomocą foremek wykroić kółka ,wyciętymi kółkami wylepiamy foremki.Pieczemy około 20 min.Studzimy.
2.Pasta; tuńczyka mieszamy z serkiem dodajemy kukurydze,pokrojony drobniutko ogórek i cebulkę .Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotową pastą wypełniamy babeczki,dekorujemy listkiem zielonej pietruszki i kleksem z serka paprykowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.01.2017 18:55
Super jedzenie.
gosia56 30.01.2017 10:03
super pomysł ;)
mirosława4 30.01.2017 08:24
pięknie padana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak