Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 0.5 Kg
cebula 1 Szt
śmietana 18 proc 150 Ml
majonez 2 Łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 Łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 4 Łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 Łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie pokroić w 3 cm kawałki. Moczymy w wodzie przez ok 6-8 godz, zmieniając wodę 2-3 razy, żeby straciły swój słony smak. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przelać wrzątkiem na sicie, żeby straciła swoją ostrość. Śmietanę, majonez, musztardy, cebulę i curry dokładnie wymieszać. Śledzie odsączyć z wody. Ułożyć je na talerzyku i polać powstałym sosem. Wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się, ,przegryzły"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.05.2017 17:26
pyszne sledzie
ronald88 13.02.2017 20:35
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak