Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pekińska z jakiem i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
cebula 1 szt
jajko 2 sz
smietana 18% 5 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
ogórek kiszony 2 szt
marchew 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
chrzan 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pekińska z jakiem i ogórkiem

Kapustę pekińską cienko poszatkować, wrzucić do miski, cebulę i ogórki kiszone pokroić w kostkę i przełożyć do sałatki, jajka ugotować na twardo, po czym obrać i posiekać przez kratkę, obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sałatkę razem z wszystkim wymieszać, doprawić solą, pieprzem, dodać śmietanę, musztardę i chrzan, delikatnie mieszając, podawać schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.01.2017 22:23
Brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak