Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CZOSNKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbki czosnku 8 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
bulion warzywny 3 litry
masło 1 łyżka
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
śmietana 18 proc 1/2 kubeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
suszona natki pietruszki Prymat 2 łyżki
bagietka czosnkowa lub ziołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CZOSNKOWA

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na maśle.
Krok 1 - ZUPA CZOSNKOWA foto
2
Obrane ząbki czosnku pokroić, dodać do cebuli i delikatnie zeszklić.
Krok 2 - ZUPA CZOSNKOWA foto
3
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Krok 3 - ZUPA CZOSNKOWA foto
4
Przygotować 3 litry bulionu warzywnego, dodać ziemniaki, cebulę i czosnek. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 4 - ZUPA CZOSNKOWA foto
5
Pod koniec gotowania dodać pietruszkę, serek i zagęścić śmietaną.
Krok 5 - ZUPA CZOSNKOWA foto
6
Całość zblendować do uzyskania zupy kremu o gładkiej konsystencji.
Krok 6 - ZUPA CZOSNKOWA foto
7
Doprawić solą, pieprzem, gałką i pieprzem cayenne. Podawać z bagietką czosnkową lub grzankami.
Krok 7 - ZUPA CZOSNKOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.01.2017 22:23
Fajny pomysł
justynkag 29.01.2017 22:04
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak