Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z buraków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 750 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
oliwa 4 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
sok z cytryny z 1/2 szt
sól i pieprz
śmietana 18 proc
grzanki
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z buraków

Kroki postępowania

1
Buraki dokładnie umyć i zawinąć każdy w folię aluminiową.
Krok 1 - Zupa krem z buraków foto
2
Zawinięte buraki ułożyć w blaszce i piec ok 1 h w temp 200 stopni.
Krok 2 - Zupa krem z buraków foto
3
Upieczone buraczki odwinąć lekko z foli , ostudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Zupa krem z buraków foto
4
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oliwie pod koniec smażenia dodać obrany czosnek pokrojony na plasterki.
Krok 4 - Zupa krem z buraków foto
5
Następnie dodać buraki , kminek , sok z cytryny , sól i pieprz smażyć ok 5 minut.
Krok 5 - Zupa krem z buraków foto
6
Następnie wlać bulion i gotować całość pod przykryciem 10 minut.
Krok 6 - Zupa krem z buraków foto
7
Zupę zmiksować blenderem na krem . Podawać z czosnkowymi grzankami i kleksem kwaśnej śmietany.
Krok 7 - Zupa krem z buraków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 12.02.2017 21:15
super zupka
Ania321 30.01.2017 00:14
pyszna zupka :)
w mojej kuchni 30.01.2017 00:05
apetytczna zupa kremowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak