Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie paszteciki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 500 g
cebula 2 szt
masło klarowane 2 łyżki
sól i pieprz
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie paszteciki z pieczarkami

Pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę. W drobną kostkę siekamy też cebulę. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło, podsmażamy cebulkę, wrzucamy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy i zostawiamy do przestygnięcia.

Ciasto francuskie dzielimy na ok 10 cm pasy, układamy pieczarki i zwijamy, by łączenie wyszło od spodu. Kroimy ostrym nożem na kilkucentymetrowe paszteciki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.

Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach, do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak