Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety gotowane z rosołu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 2
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
marchew 1
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
bulion warzywny 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety gotowane z rosołu

Gotujemy bulion warzywny gotowy lub przygotowany samemu.
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy, dodajemy do mięsa. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki i dodajemy do reszty, bułkę tartą i koperek również. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy dość obficie solą i pieprzem do smaku.
Formujemy małe kuleczki i po kolei wrzucamy do gotującego się bulionu.
Gotujemy 40 minut.
Podajemy z ziemniakami i surówką lub ulubionymi przetworami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 30.01.2017 00:45
dobry obiad
AZgotuj 29.01.2017 16:08
Świetny pomysł:)
w mojej kuchni 29.01.2017 16:01
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak