Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica duszona z pomidorami i cebulą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwicy wieprzowej 60 dag
pomidorów 7 szt.
cebule 4
limonka 2 z limonką
olej sezamowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica duszona z pomidorami i cebulą

Sos chili wymieszać z przyprawą do żeberek, pieprzem, solą, Chili pieprzem Cayenne oraz olejem sezamowym.

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Zalać przygotowana wcześniej marynatą i odstawić na dwie godziny.

Mięso razem z marynatą przełożyć na patelnię. Podsmażyć. Na osobnej patelni zrumienić obrane i pokrojone w piórka cebule oraz obrane ze skóry i pokrojone w ćwiartki pomidory. Posypać sola i pieprzem Podlać delikatnie przegotowaną wodą, ułożyć na wierzchu plastry polędwicy i dusić pod przykryciem do miękkości. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 21.11.2011 19:31
pycha
ilka_86 14.10.2011 14:02
cudowne danie
Izabela/bella81 20.09.2011 08:05
bardzo apetyczna
banditka 22.03.2011 11:16
ojoj ale pysznosci!
Jastinka 14.02.2011 12:15
niezłe
Jolanta40 12.02.2011 17:07
fajne
Mysiunia 25.01.2011 21:52
wygląda wspaniale! :)
Beata73 28.08.2010 22:34
pysznie wygląda!
cichor 28.08.2010 21:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak