Polędwica duszona z pomidorami i cebulą

Polędwica duszona z pomidorami i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy wieprzowej

    60 dag
  • pomidorów

    7 szt.
  • cebule

    4
  • limonka

    2 z limonką
  • olej sezamowy

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos chili wymieszać z przyprawą do żeberek, pieprzem, solą, Chili pieprzem Cayenne oraz olejem sezamowym.

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Zalać przygotowana wcześniej marynatą i odstawić na dwie godziny.

Mięso razem z marynatą przełożyć na patelnię. Podsmażyć. Na osobnej patelni zrumienić obrane i pokrojone w piórka cebule oraz obrane ze skóry i pokrojone w ćwiartki pomidory. Posypać sola i pieprzem Podlać delikatnie przegotowaną wodą, ułożyć na wierzchu plastry polędwicy i dusić pod przykryciem do miękkości. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

21.11.2011 19:31
pycha

ilka_86

14.10.2011 14:02
cudowne danie

Izabela/bella81

20.09.2011 08:05
bardzo apetyczna

banditka

22.03.2011 11:16
ojoj ale pysznosci!

Jastinka

14.02.2011 12:15
niezłe

Jolanta40

12.02.2011 17:07
fajne

Mysiunia

25.01.2011 21:52
wygląda wspaniale! :)

Beata73

28.08.2010 22:34
pysznie wygląda!

cichor

28.08.2010 21:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat