Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wielowarzywna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki
ogórek kiszony 4 sztuki
seler naciowy 4 łodygi
papryka czerwona 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
natka pietruszki 0,5 pęczka
olej lniany 4 łyżki
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wielowarzywna

Kapustę myjemy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, marchewkę i jabłko obieramy. Wszystkie warzywa i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam za pomocą robota z tarczą do tarcia. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, olej oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 29.01.2017 18:17
bardzo lubię takie surówki!
wwwiolka 29.01.2017 16:01
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak