Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka wołowa z pieczarkami i kukurydzą.
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w większa kostkę smażyć na gorącym oleju z dodatkiem ziela angielskiego ,liścia laurowego , pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebule , umytą i pokrojoną w paseczki czy kostkę paprykę ,,dusić na małym ogniu pod przykryciem .Pieczarki obrać, opłukać ,pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy Kebab - gyros ,Usmażone pieczarki dodać do mięsa,Całą potrawkę zagęścić rozmieszaną w wodzie mąką doprawić do smaku solą i pieprzem a także przyprawą Kebab - gyros.
2.
Potrawkę podajemy z ziemniaczkami lub ugotowanym na sypko ryżem albo z chlebkiem jak kto woli.Dekorujemy listkami z selera zielonego.