Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka wołowa z pieczarkami i kukurydzą.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 gr
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 200 - 300 gr
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1 szt mniejsza
olej do smażenia
mąka pszenna 2 - 3 łyżki
woda zimna 1/2 szkl
Do dekoracji:
liście selera

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka wołowa z pieczarkami i kukurydzą.

1.
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w większa kostkę smażyć na gorącym oleju z dodatkiem ziela angielskiego ,liścia laurowego , pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebule , umytą i pokrojoną w paseczki czy kostkę paprykę ,,dusić na małym ogniu pod przykryciem .Pieczarki obrać, opłukać ,pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy Kebab - gyros ,Usmażone pieczarki dodać do mięsa,Całą potrawkę zagęścić rozmieszaną w wodzie mąką doprawić do smaku solą i pieprzem a także przyprawą Kebab - gyros.
2.
Potrawkę podajemy z ziemniaczkami lub ugotowanym na sypko ryżem albo z chlebkiem jak kto woli.Dekorujemy listkami z selera zielonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.01.2017 21:23
Bym to zjadła.
Bernadeta1 29.01.2017 19:25
pyszne jedzonko
Bożena Matuszczyk 29.01.2017 13:43
Bardzo mi miło dziekuje;)
Futka 29.01.2017 12:21
Bardzo smakowita potrawka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak