Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z kalafiorem i brokułem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
buraczki 5 sztuk
czosnek ząbki 2 sztuki
śmietana 1/4 szklanki
mąka 1 łyżka
brokuł 1/2 sztuki
kalafior 1/2 sztuki
woda 2 litry
sól do smaku 1/4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
koperek 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z kalafiorem i brokułem

Kroki postępowania

1
Bulion zagotować, buraczki obrać, pokroić i gotować w bulionie do miękkości.
Krok 1 - Barszcz czerwony z kalafiorem i brokułem foto
2
Śmietanę wymieszać z mąką i zabielić barszcz.
Krok 2 - Barszcz czerwony z kalafiorem i brokułem foto
3
Kalafior podzielić na różyczki i gotować 10 minut w osolonej wodzie.
Krok 3 - Barszcz czerwony z kalafiorem i brokułem foto
4
Brokuł podzielić na części i gotować 10 minut w oddzielnym naczyniu w osolonej wodzie lub na parze.
Krok 4 - Barszcz czerwony z kalafiorem i brokułem foto
5
Warzywa dodać do barszczu i gotować jeszcze kilka minut. Dodać posiekany koparek, przyprawy.
Krok 5 - Barszcz czerwony z kalafiorem i brokułem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 29.01.2017 11:43
fajny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak