Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kilograma
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
kukurydza w puszce 0,5 puszki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 sztuki
przecier pomidorowy 250 ml.
olej do smażenia
sól i pieprz
chili
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mięso mielone. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz danie z puszki, dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili, ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Danie podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 12.02.2017 13:59
Zawsze smakowite:)
iziona 29.01.2017 11:41
Na pewno jest smaczne
Renata9 28.01.2017 22:56
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak