Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 200 g
kapusta kiszona 200 g
jajko 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

1. Ziemniaki i marchew myjemy, obieramy i trzemy na tarce na małych oczkach.
2. Kapustę odsączamy z soku i kroimy na mniejsze kawałki.
3. Do miski wkładamy ziemniaki, marchew i kapustę. Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złocisty kolor.
5. Podajemy ze śmietaną lub zajadamy bez dodatków :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 24.06.2017 17:50
pyszne placki
paniusiaewa 13.04.2017 12:09
Gratuluje pomysłu. Z kapustą kiszoną jeszcze nie jadłam.
Diana Rusiłowicz 31.01.2017 00:44
Ciekawe i smaczne :)
Ada-Gaba 29.01.2017 17:52
pyszne placuszki
adelajda 29.01.2017 10:31
Super placki
Renata9 28.01.2017 22:56
Smaczne placki, też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak