Galaretki drobiowe

Galaretki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • marchewka

    3 szt
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • żelatyna

    6 łyżeczek
  • woda

    2 l
  • pietruszka

    2 szt
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • ziele angielskie

  • groszek konserwowy

    1 szkl
  • porcja rosołowa

    pól kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nastawiam wywar wrzucam do niego obrane marchewki i pietruszki, porcję rosołowa i pierś z kurczaka, doprawiam solą, pieprzem i kilkoma kulkami ziela. Jajka gotuje na twardo po czym kroje w plasterki. Gdy mięso i warzywa będą już miękkie, rosół przelewam przez sito, dodaje do niego żelatynę.
Mięso z wywaru obieram i kroję w kostki. Do miseczek wkładam po plasterku jajka, łyżeczkę groszku, i plasterki jarzyn, po czym zalewam chłodnym rosołem i pozostawiam do wystudzenia w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

07.02.2017 10:54
Polecam, bo naprawdę zdrowotne.

Wacław

29.01.2017 13:54
bardzo pyszna :-)

Bernadeta1

28.01.2017 20:24
bardzo lubię, smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat