Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka gillowany z kardamonem i szafranem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 200-350 g
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
kardamon 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka gillowany z kardamonem i szafranem

Kroki postępowania

1
Steki z tuńczyka umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
Krok 1 - Stek z tuńczyka gillowany z kardamonem i szafranem foto
2
Posypać pieprzem cytrynowym, kardamonem i szafranem.
Krok 2 - Stek z tuńczyka gillowany z kardamonem i szafranem foto
3
Skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z oliwek. Odłożyć do lodówki na 1/2 godziny do zamarynowania.
Krok 3 - Stek z tuńczyka gillowany z kardamonem i szafranem foto
4
Przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową lub tradycyjnego grilla i grillować 3 minuty.
Krok 4 - Stek z tuńczyka gillowany z kardamonem i szafranem foto
5
Odwrócić na drugą stronę i też 3 minuty. Podawać z kaszą lub ryżem i dowolną sałatką.
Krok 5 - Stek z tuńczyka gillowany z kardamonem i szafranem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.05.2017 18:30
pyszna propozycja
Agnieszka-87-25 28.01.2017 08:45
pyszne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak