Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane udko kaszą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

20 dag mięsa mielonego
0,5 szklanki kaszy gryczanej
0,5 szklanki suszonych grzybów
2 cebule
10 DAG MARGARYNY
przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia
3 liście laurowe,4 ziela angielskie
udziec z indyka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane udko kaszą i grzybami

Udziec umyć , posypać z obu stron przyprawą uniwersalną i papryką oraz pieprzem i odstawić na godzinę, w tym czasie ugotować suszone grzybki i zmielić , kaszę gryczaną podgotować na pół miekko, cebulkę drobno posiekać i usmażyć na złoto - na margarynie. Do miseczki wsypać mięso mielone, grzybki, kaszę , dodać cebulkę i przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem, dokładnie wymieszać ( farsz ma być lekko nadsolony) , rozłożyć udziec , do środka dać farsz , zwinąć i uformować udko, spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką, donaczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju, wsypać liście i ziele , udko po wierzchu posypać przyprawą do kurczaka , papryką .Wstawić na pół godziny do piekarnika pod przykryciem, potem wyjąć podlać odrobiną wody i piec jeszcze godzinę podlewając mięso od czasu do czasu sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 11.11.2011 08:17
mniam
PaniMISIOWA 25.08.2011 11:11
mniam!
miki47 08.03.2011 17:13
pycha
Bart 03.02.2011 23:45
spróbuję
gusia1000 16.01.2011 20:18
Świetne danie mięsne.
Ewa104 18.09.2010 09:53
Ależ smakowity,słuszny kawał mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak