Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne mielone z podgrzybkami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gr
kajzerka 2 szt .namoczone w mleku
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku do smaku
Majeranek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku gr
olej roślinny
podgrzybki 200 gr
Bułka tarta klasyczna Prymat 500 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne mielone z podgrzybkami.

1.
Grzybki oczyścić pokroić i podsmażyć z pokrojoną cebulą ,ostudzić.Do miski włożyć mielone mięso dodać odciśnięte z nadmiaru mleka kajzerki, dodać jajko ,przyprawy ,przeciśnięty czosnek oraz podsmażone grzyby z cebulką. Mase dobrze wymieszać aby składniki sie połączyły.Z masy formować klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Podawać z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.01.2017 22:14
Dobre kotlety.
w mojej kuchni 27.01.2017 17:00
apetyczne mielone
katarzynka455 27.01.2017 15:51
kotleciki baaaardzo smaczne:))))
Konczi 27.01.2017 15:12
To jest pyszny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak