Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
porcja rosołowa 1 sztuka
włoszczyzna 1 opakowanie
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziemniaki 10 sztuk
brukselka 2 garści
cukinia 1 sztuka
fasola szparagowa 2 garści (zielona)
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śmietana 1/4 szklanki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać.
Krok 1 - Zupa warzywna foto
2
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 2 - Zupa warzywna foto
3
Ugotować bulion na porcji rosołowej, dodać włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy oraz przyprawy.
Krok 3 - Zupa warzywna foto
4
Dodać ziemniaki i gotować dalej.
Krok 4 - Zupa warzywna foto
5
Cukinię pokroić w półplasterki. Fasolę szparagowa na mniejsze części. Następnie dodać wszystkie pozostałe warzywa i gotować do miękkości.
Krok 5 - Zupa warzywna foto
6
Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do zupy. Gotować jeszcze kilka minut. Posypać natką pietruszki.
Krok 6 - Zupa warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.01.2017 15:54
Lubie takie zupy
Łukasz15 26.01.2017 23:09
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak