Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe kuleczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 200 gr
polewa czekoladowa 1 op
orzechy włoskie 100 gr
wiórki kokosowe 100
masło 1 łyżka
kakao do posypania 2 łyżki
konfitura żurawinowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe kuleczki

1.
Kawałki suchych ciastek zawinąć w papier i wałkiem rozgnieść .Powstały grysik wymieszać z rozpuszczoną polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną i miękkim masłem, do takiej masy dodaj bakalie , kawałki orzechów włoskich, 1 łyżkę konfitury żurawinowej lub śliwkowej .Wszystko wymieszaj i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego ja uformowałam trochę większe i obtaczaj je w wiórkach kokosowych wymieszanych z kakao.Gotowe włóż do lodówki na 2 godziny . Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.01.2017 12:21
Dziękuję dziewczyny.
gosia56 27.01.2017 10:38
Na pewno pyszne kuleczki;)
Ewelina1991 27.01.2017 09:17
pyszne kuleczki
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 09:14
Dziękuję za miłe komentarze.;)
kasia.s 27.01.2017 08:52
Uwielbiam :)
Krystyna32 27.01.2017 07:53
bardzo apetyczne
gusia1000 26.01.2017 20:39
Są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak