Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos wiejski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
0,5 wiejskiej kury lub kaczki
0,5 kg żeberek
0,5 kg kiełbasy wiejskiej
garść suszonych prawdziwków
4 ziela angielskie , 4 liście laurowe
kilka ziaren kminku ,Przyprawa uniwersalna kucharek- do smaku
2 cebule
0,5 kostki margaryny
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos wiejski

kapustę dać do garnka, mięso opłukać , dać do kapusty i zalać wodą , dodać grzybki, ziele , liście, kminek, i gotować ,gdy mięso odstaję od kości wyjąć z kapusty niech ostygnie i w tym czasie pokroić kiełbasę , mięso oddzielić od kości, pokroić, wsypać wszystko do kapusty i jeszcze gotować na wolnym ogniu, gdy kapusta jest miękka pokroić cebulkę, usmażyć na margarynie na złoto i dodać do tego mąkę zrobić zasmażkę , wsypać do kapusty , dodać przyprawy i zagotować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.04.2013 08:40
bardzo smaczny
iknkirke 02.09.2011 10:08
mniam
gusia1000 16.01.2011 20:17
Super jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak