Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baka piaskowa-dwukolorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200
mąka ziemniaczna 90
jajko 6
cukier 200
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: baka piaskowa-dwukolorowa

1.Jajka ubijać z cukrem, aż masa podwoi objętość.
2.Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wymieszać.
3.Nadal mieszając dodawać stopniowo masło i cukier waniliowy.
4.2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao.
5.Ciemne ciasto wlać na jasne.
Piec 45 min. W temperaturze 170ºC.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 19.06.2012 11:36
smaczne
marta0906 01.03.2011 19:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak