Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groch 350 g
kiełbasa zwyczajna 300 g
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 2 łyżki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 2 łyżeczki
olej kokosowy 2 łyżki
woda 2 litry
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Kroki postępowania

1
Fasolę jaś wypłukać i zalać wodą (jeżeli jest to suchy groch należy namoczyć przez noc) -ja użyłam świeży młody groch.
Krok 1 - Grochówka foto
2
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Grochówka foto
3
Dodać do grochu cebulę, marchewkę i pietruszkę. Gotować na małym palniku.
Krok 3 - Grochówka foto
4
Kiełbasę zwyczajną pokroić w paski i następnie w kostkę.
Krok 4 - Grochówka foto
5
Podsmażyć na oleju kokosowym.
Krok 5 - Grochówka foto
6
Dodać do grochu podsmażoną kiełbasę i gotować razem do miękkości grochu. Jeżeli groch jest już ugotowany dodać przyprawę do fasoli, sól, pieprz i wymieszać.
Krok 6 - Grochówka foto
7
Przyprawić papryką w proszku ostrą i słodką, dodać przecier pomidorowy. Zagotować i posypać majerankiem.
Krok 7 - Grochówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 28.01.2017 18:25
pycha grochowa
Wacław 27.01.2017 10:31
konkretna zupa :-)
Franciszek 27.01.2017 00:49
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak