Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki duszone po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej 5 łyżek
cebula 3
sól
śmietana 200 ml
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki duszone po węgiersku

Ziemniaki obrać pokroić w cząstki jak pomarańcze. Włożyć ziemniaki na 4-5min do dużej ilości wrzącej wody. Obgotować wyjąć i osączyć. Rozgrzać olej na patelni i obrumienić ziemniaki. Następni przełożyć ziemniaki do innego naczynia. na pozostałym tłuszcz podsmażyć cebule, włożyć do ziemniaków oprószyć mieloną papryką zalać śmietaną. Dusić na małym ogniu ok. 10mim.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak