Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

pierś z kurczaka podwójna 1 kg
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1 opakowanie

Sałatka

Sałata Eisberg Mix Rodzinny 1 sztuka
ser feta 1 kostka
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka

Porada

Sałatkę także warto schłodzić w lodówce przed podaniem. Zwłaszcza kiedy grillujemy w gorące letnie wieczory :)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z grilla

Mięso z kurczaka kroję na grubsze plastry. Wkładam do naczynia i posypuję przyprawą. Odkładam na godzinę do lodówki.

W między czasie przygotowuję sałatkę .
Mix sałat mieszam z pokrojonymi warzywami i serem. Dodaję przyprawę Prymat do sałatek, którą wcześniej rozrobiłam w małej ilości oliwy.

Kiedy mięso jest już gotowe do smażenia, odpalamy grilla i smażymy :)

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.01.2017 10:13
apetyczne danie
slodkieniebo 26.01.2017 08:29
Pyszny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak