Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłko z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko

jabłka 4 szt. duże
cynamon Prymat 1 łyżeczka

marynata

sok pomarańczowy 1 szkl.
nalewka owocowa 1 kieliszek
cukier waniliowy 1 torebka

nadzienie

płatki owsiane 1 szkl.
orzechy włoskie 1/2 szkl posiekanych
miód płynny 2 łyżki
olej kokosowy 1 łyzka
masło orzechowe 2 łychy
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
woda do konsystencji
daktyle świeże 6 szt.

Porada

W sezonie kiedy nie można rozpalić grilla warto jabłka upiec w piekarniku nagrzanym do 200st. do miękkości. Podane z kulka lodów stanowią deser wart miliony. Dodatkowo w okresie zimowym niwelują chęć na słodycze i sa mega zdrowe!!!

Przepis i sposób przygotowania na: jabłko z grila

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty wymieszać, z jabłek usunąć gniazda nasienne i włożyć do marynaty na 5 min. Wyciągnąć z marynaty i natrzeć cynamonem w środku
Krok 1 - jabłko z grila foto
2
Daktyle posiekać drobno wraz z orzechami. Wszystkie składniki wymieszać wlewając wodę do konsystencji takiej aby płatki były lekko wilgotne a całość się połączyła.
Krok 2 - jabłko z grila foto
3
Farszem nadziać jabłka. Należy go bardzo mocno w nie wciskać
Krok 3 - jabłko z grila foto
4
Każde jabłko ułożyć osobno na kawałku foli i zawinąć szczelnie. Piec na rozgrzanym grillu do miękkości.
Krok 4 - jabłko z grila foto
5
Podawać gorące
Krok 5 - jabłko z grila foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.01.2017 15:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak