Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany na bogato.
Sposób wykonania - Schab umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem ponacinać wzdłuż na bokach i środku ale nie do końca.Schab natrzeć solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Włożyć na godzinę do lodówki.Marchew po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce ( grube oczka) cebule drobniutko pokroić ,pietruszkę zieloną posiekać, cebulkę zieloną pokroić na prążki, koperek posiekać. Marchewkę i cebule smażymy na maśle ,dodajemy kurkumę,smażymy około 2 - 3 min.Studzimy .Łączymy z jajkiem,białym serem,dodać parmezan ,tartą bułek, koperek ,pietruszkę zieloną ,cebulkę zieloną,.Doprawiamy solą ,pieprzem gałką muszkatołową,
2.
Takim farszem nadziewamy rozcięcia w schabie .Obwiązujemy nicią kuchenna i wkładamy do żaroodpornego naczynia.Polewamy olejem i szklanką wody .Pieczemy w 190 stopniach około 2 - 3 godz. (do miękkości ) od czasu do czasu lekko podlać sosikiem z mięska.
3.
W razie potrzeby mięso przykryć folią aluminiową .