Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Boczniaki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, a ser zetrzeć na tarce. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać umyty szpinak oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Na drugiej patelni podsmażyć na oleju boczniaki i doprawić solą, dodać do szpinaku i wymieszać. Śmietanę połączyć z serem (niewielką ilość sera odłożyć do posypania), doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą ziołową i białym pieprzem. W dużym naczyniu połączyć makaron z przygotowanymi składnikami, wlać śmietanę z serem i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pozostałym serem, przykryć i wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dominique

    Muszę wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    danie tak szykownie podane ze nia da się odmówic zeby takiego nie zjeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !