Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczykowe tortille
Na patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojone w dużą kostkę ziemniaki aż do zrumienienia.
Końce fasolki obetnij, a następnie przekrój na pół.
Obierz i posiekaj cebulę. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę przez około 3 minuty, dodaj curry i chwilkę jeszcze smaż. Następnie dodaj fasolkę, pomidory oraz 80 ml wody- gotuj przez około 7 minut pod przykryciem.
Odcedź tuńczyka i dodaj go do warzyw razem z usmażonymi ziemniakami, wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tortille podgrzać na suchej patelni. Na wrapy układać po 2-3 łyżki warzyw i kawałki jajka, złożyć na pół. Podawać z sosem chili słodko-kwaśnym.