Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczykowe tortille

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki ugotowane 3 Sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 Puszka
cebula czerwona 1 Sztuka
fasolka szparagowa 300 Gram
pomidor 2 Sztuki
jajko ugotowane na twardo 2 Sztuki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 Łyżeczka
tortilla 4 Sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Lista składników

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczykowe tortille

Ugotowane jajka obierz i pokój w ósemki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojone w dużą kostkę ziemniaki aż do zrumienienia.
Końce fasolki obetnij, a następnie przekrój na pół.
Obierz i posiekaj cebulę. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę przez około 3 minuty, dodaj curry i chwilkę jeszcze smaż. Następnie dodaj fasolkę, pomidory oraz 80 ml wody- gotuj przez około 7 minut pod przykryciem.
Odcedź tuńczyka i dodaj go do warzyw razem z usmażonymi ziemniakami, wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tortille podgrzać na suchej patelni. Na wrapy układać po 2-3 łyżki warzyw i kawałki jajka, złożyć na pół. Podawać z sosem chili słodko-kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak