Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 3 sztuki
woda 3 szklanki
serwatka 3 szklanki
śmietana 1/4 szkalnki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
koperek 1 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ząbek czosnku 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Serwatkę wymieszać z wodą. Buraczki obrać i pokroić na kawałki. Dodać do wody z serwatką i gotować. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Dodać ziemniaki i gotować do miękkości. Po ugotowaniu można oddzielić buraczki od zupy.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
Mąkę wymieszać ze śmietaną i zabielić barszcz. Dodać przyprawy.
Krok 4 - Barszcz czerwony foto
5
Koperek drobno posiekać, posypać.
Krok 5 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 24.01.2017 22:28
Mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak