Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z brokul

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duży brokuł
cebula
ziemniaki
kostka rosołu warzywnego
ząbek czosnku
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brokul

Oczyszczone, pokrojone warzywa zalewamy ok. 1,5 l wrzątku i gotujemy na wolnym ogniu, aż będą bardzo miękkie, dodając w trakcie kostkę rosołową, przyprawę jarzynową i soląc do smaku. Do lekko ostudzonej zupy wyciskamy ząbek czosnku i miksujemy. Podajemy lekko podgrzaną, posypaną natką pietruszki lub świeżymi listkami innych ziół i ewentualnie kilkoma uprażonymi na patelni płatkami migdałów, przygotowanymi do dania głównego. Zupę tę można przygotować poprzedniego dnia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiktor188 12.04.2011 17:02
pycha
bami 26.03.2011 11:23
Uwielbiam zupy kremy! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak