Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyjska aromatyczna sałatka z bulgura

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka

truskawki 300 g
Kasza burgul 1 szkl.
cieciorka konserwowa 1 puszka
oliwa 3 łyżki
porzeczki czerwone 3 garście
granat 1/4 szklanki pestek
pomarańcza 1 szt. sok, miąższ i skórka starta
pomidory koktajlowe (czerwone) 300 g

przyprawy

Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
kumin 1/2-1 łyżeczka wg.smaku
sok z cytryny 1/2 szt.
papryczka chilli wg upodobań
ocet balsamiczny 1-2 łyżki

dodatki

natka kolendry
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżka do posypania
ser feta 1 kostka
orzechy dowolna ilość i ulubione
mięta świeża siekana wg. upodobań

Porada

Ja wykorzystuję zawsze do tego przepisu kaszę bulgur z makaronem vermicelli smakuje jeszcze lepiej W lato sałatka orzeźwia i odświeża, a dodatkowo jest lekka i sycąca

Przepis i sposób przygotowania na: indyjska aromatyczna sałatka z bulgura

Kaszę podprażyć chwilę, dodać do niej kurkumę, zalać wodą wg.przepisu na opakowaniu,posolić i ugotować, odstawić pod przykrywką. Pokroić truskawki na kawałki, pomidorki na ćwiartki, osączyć cieciorkę. Do miski przełoży kaszę, dodać pozostałe składniki, przyprawy, ser feta, kolendrę, miętę i wymieszać. Spróbować i ew. dodać chilli lub pieprzu. Podawać posypane czarnuszką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 24.01.2017 18:05
super przepis :)
Stenka 24.01.2017 17:54
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak