Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na farsz do enchiladas lub tacos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g mielonej wołowiny
5 ząbków czosnku
2 czubate łyżki rodzynek
1 łyżka migdałów
1/2 szklanki czerwonego wina
2 łyżeczki mielonego kminku
5 łyżek oliwy z oliwek
papryczka chili 1 szt
pomidory 2 szt.
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na farsz do enchiladas lub tacos

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i delikatnie szklimy czosnek z cebulą. Dodajemy mięso i smażymy kilka minut, aż zbrązowieje. Dokładamy paprykę, rodzynki, pomidory, chili, wino i przyprawy. Smażymy aż do odparowania sosu. Dodajemy migdały i nadziewamy tortillę. Podajemy najlepiej z 3-kolorowym przybraniem: ostrym, czerwonym sosem, gęstą śmietaną i guacamolle. Na talerzu możemy też ułożyć kilka porwanych liści sałaty i ryż.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 07.02.2012 13:59
mmmm
Emilia21 07.02.2012 13:59
mmmm
Babciagramolka 10.12.2010 09:20
Żeby tak ktoś mi to zrobił
buksiak12 01.09.2010 15:08
muszę wypróbować
buksiak12 01.09.2010 15:08
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:31
fajny przepis
Dorota71 01.09.2010 14:31
fajny przepis
Emilia22 01.09.2010 13:33
ciekawy przepis
Emilia22 01.09.2010 13:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak