Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony Pstrąg

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1
masło czosnkowe 2 lyżki
oliva
cytryna 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony Pstrąg

Pstrąga czyścimy dokładnie myjemy i suszymy. Najlepiej żeby był w całości (głowa i ogon). Sprawionego pstrąga układamy na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą do środka wkładamy masło czosnkowe, natkę pietruszki, i plasterki cytryny 2-3 w zależności od upodobań i wielkości ryby. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zawijamy szczelnie w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni około 15-20 min lub na grillu około 20-25 min w zależności od wielkości ryby. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Islanzadi 30.09.2010 00:49
Hmmm... cytryna, czosnek... zjadłoby się, nie powiem ;p
Patrycja40 28.08.2010 12:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak