Sposób przygotowania
Papryke myjemy wycieramy do sucha,nastepnie straki smarujemy oliwa.Układamy na przykrytej papierem blaszce i wsawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem. 180 st.Pieczemy az na skórce pojawia sie ciemne plamki.(około 40 minut).Wtym czsie namaczamy kajzerke odciskamy.Obrana cebule kroimy w kosteczke,czosnek przeciskamy przez praske.Mieso mielone przekładamy do miseczki dodajemy bułke cebule oraz czosnek.Przyprawiamy do smaku sola pieprzem.Jesli lubimy dodajemy szczypte startej gałki muszkatołowej.Z masy miesnej forujemy kulki.W garnku zagotowujemy posolona wode,a jeszcze lepiej lekki bulion warzywny.Na wrzatek wkładamy klopsy.Gotujemy około15-20 minut.Gotowe wyjmujemy łyzka,układamy na talerzu.Obkładamy pieczonymi paprykami.Posypujemy posiekanymi ziołami
Komentarze
A Ty, co o tym myślisz?
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !