Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOPYTKA.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 kg.
mąka typ 450 do konsystencji
mąka ziemniaczna 1/2 szkl.
jajko 1-2 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: KOPYTKA.

Ziemniaki obrać, ugotować, zmielić, wystudzić.
W większej misce połączyć je z jajkami, mąkami i solą.Wyrobić ciasto, by nie kleiło się do rąk i nie było twarde.
Ciąć po kawałku, formować wałeczek, delikatnie go spłaszczyć i kroić ukośnie w niewielkie paski.Zagotować wodę.Gotowe kopytka wrzucać na wrzątek, gdy wypłyną gotować 1-2 min.Wyjąć i osączyć.
Podawać gorące z sosem, tłuszczem, śmietaną, wedle uznania.
Smaczengo!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 04.05.2012 08:25
też to lubię
ewelinapac 01.01.2012 15:52
bardzo lubię
kiziolek201 19.07.2011 16:23
Lubię kopytka
cukiereczek 26.12.2010 11:26
uwielbiamy
IZABELA29 29.10.2010 11:18
pyszne jak zawsze
Katarzyna/kate1980 06.09.2010 13:13
robię podobne
monisia1977 05.09.2010 06:14
pycha
Izabela Kamila 01.09.2010 19:17
..ja często;) dzieci uwielbiajają;)
gusia1000 30.08.2010 16:53
Lubię kopytka.
Margo1 27.08.2010 14:25
dawno nie robiłam
Margo1 27.08.2010 14:25
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak