Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalafiora i sera żółtego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
cebula 1 szt
kalafior 750 g
bulion drobiowy 1,4 l
ser masdamer 150 g
groszek ptysiowy
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalafiora i sera żółtego

Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mąkę i smażymy jeszcze 1 min.

Do cebuli wlewamy, powoli i cały czas mieszając, gorący bulion.

Do bulionu wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy je przez 20 min. Lekko studzimy i miksujemy całość na gładko.

Zupę ponownie wstawiamy na płomień, dodajemy starty ser i gotujemy do momentu rozpuszczenia.

Zupę doprawiamy do smaku pieprzem.

Podajemy z groszkiem ptysiowym i posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.01.2017 10:20
wspaniała zupa :-)
Edith85 24.01.2017 08:26
Ciekawy pomysł
Iwusia 23.01.2017 22:43
wspaniały krem :)
ilka01 23.01.2017 21:06
bardzo ładnie podana :)
wwwiolka 23.01.2017 20:14
Bardzo fajny przepis.
Krzysztof15 23.01.2017 20:12
pyszny kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak