Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaczki w oliwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
oliva 3 łyżki
masło 1 łyżeczka
przyprawy do smaku:sól, pieprz, zioła prowansarskie

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaczki w oliwie

Ziemniaki obieramy, myjemy i wycieramy do sucha. Jak są zbyt duże to kroimy na odpowiadającą nam wielkość. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i umieszczamy w nim ziemniaki polewamy oliwą, sypiemy przyprawy wszystko razem mieszamy tak aby ziemniaczki pokryły się dokładnie oliwą i przyprawami. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 min aż ziemniaczki będą ładnie przyrumienione. Podawać z sałatka ze świeżych warzyw. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Islanzadi 30.09.2010 00:50
Przydałoby się do tego jakieś mięcho ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak