Łopatka z przyprawami

Łopatka z przyprawami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1\\2 kg
  • ziarenka smaku

  • marynata słodko-kwaśna Prymat

  • przyprawa do gulaszu Prymat

  • Kostki rosołowe Kucharek

    1
  • cebula biała

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

łopatkę myjemy porcjujemy na kawałki na talerzy wsypujemy wszystkie przyprawy , mieszamy aby się zmieszały i każdą porcję nacieramy w przyprawach i smażymy na patelni. W między czasie w stawiamy w rondelku wodę z 1 kostką i czekamy aż się zagotuje. Po usmażeniu łopatki wrzucamy ą do gotującego się wywaru. Jeśli nam na patelni zostało trochę tłuszczu smażymy dużą cebulkę i wrzucamy do mięska gotującego się . I tak ma to się gotować chociaż 2 godziny, a potem będzie nam się mięsko rozpływało w ustach samo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

18.03.2012 22:11
ekstra

babcia

18.03.2012 22:11
ekstra

jasiek

15.01.2012 02:07
muszę spróbować

RenataZ-et

04.03.2011 11:44
Aromatyczne i pyszne mięsko

ElizaT

05.02.2011 10:25
mięsko jest dobre

Grażyna13

09.12.2010 20:48
Pychotka !

alaaa

11.09.2010 19:38
do tego ziemniaki i ogórek kiszony,niebo w ustach

Monika193

29.08.2010 09:27
a ja bardzo lubię takie mięsko z kaszą :)

Kate131

28.08.2010 08:31
nie przepadam za miesem

Margo1

27.08.2010 13:08
Nie ma jak mięsko duszone albo gotowane...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat