Przepis i sposób przygotowania na: Amerykańskie hamburgery
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną np. kucharek. Wszystko dokładnie wyrabiamy, formujemy pięć płaskich okrągłych kotletów. Patelnię grillową smarujemy olejem i rozgrzewamy, układamy przygotowane kotlety i smażymy na lekko rumiany kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół lekko opiekamy od środka na suchej rozgrzanej patelni. Obraną cebulę kroimy w krążki, pomidora i ogórki kroimy w plastry. Dolną część bułki smarujemy majonezem układamy listek sałaty, kotlet, plasterek sera, smarujemy ketchupem i musztardą, układamy plaster pomidora, krążki cebuli oraz plastry ogórka. Wierzchnią część bułki smarujemy majonezem i przykrywamy.