Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 100 gr
jabłko 1 szt
cebula czerwona 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
olej rzepakowy 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżeczki
cukier 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki na surówkę .
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
Do rozdrabniacza włożyć pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę czerwoną, dodać ogórka konserwowego .
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
Jabłko obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki lub ósemki .
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
4
Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki.Wsypać posiekaną ,wcześniej opłukaną natkę pietruszki .Wlać olej ,sok z cytryny , przyprawić pieprzem kolorowym , szczyptą soli i cukru .
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty foto
5
Rozdrobnić w rozdrabniaczu na drobną kostkę. Przyprawić do smaku ,podawać jako dodatek do obiadu .
Krok 5 - Surówka z czerwonej kapusty foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 23.01.2017 00:35
dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak