Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
cebula czerwona 1 sztuka
marchew 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
natka pietruszki 0,5 puszka
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól i pieprz
sok z cytryny

Porada

Pyszna i szybka surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą, marchewką i jabłkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę

Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę czerwoną obieramy, drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez, jogurt, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem, ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 23.01.2017 09:41
pyszna surówka
gosia56 23.01.2017 09:36
moja ulubiona ;)
Agnieszka-87-25 23.01.2017 07:35
uwielbiam takie
Wafelek2601 22.01.2017 21:54
Lubię takie surówki
Urszula Świeca 22.01.2017 20:43
Pyszna sałatka.))
wwwiolka 22.01.2017 20:29
Bardzo fajny przepis.
Wiktoria29 22.01.2017 20:04
wyglądam apetycznie , lubię takie
agaK. 22.01.2017 19:56
Lubię takie proste domowe surówki:)
Beatris 22.01.2017 19:42
Bardzo smaczny dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak