Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z drobiowych wątróbek.
2. Cebulę drobno siekamy.
3. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy wątróbkę i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.
4. Dorzucamy do wątróbki cebulę, przykrywamy i dusimy pod przykryciem ok. 12-15 minut.
5. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietankę. Mieszamy.
6. Dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 5 minut.
7. Wątróbkę przekładamy do miseczki, dodajemy do niej połowę masła i blenderem (lub w rozdrabniaczu) miksujemy na gładką masę.
8. Przekładamy do słoika lub innego naczynia, w którym będziemy przechowywać pasztet.
9. Pozostałe masło topimy na patelni i zalewamy nim gotowy pasztet w słoiku.
10. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godzinki.