Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
koperek 1 łyżka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki

Mięso ugniatamy ze startą marchewką, jajkiem, bułką tartą solą oraz pieprzem. Formułujemy małe kulki. Gotujemy litr wody dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę, przecier mleko i do wrzątku wrzucamy kulki. Zaprawiamy mąką i gotujemy 30 min na wolnym ogniu. Podajemy z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 23.01.2017 12:39
u mnie w domu często robię z mięsa z rosołu, bardzo dobre!
w mojej kuchni 23.01.2017 10:31
moje smaki klopsikowe
agaK. 23.01.2017 10:26
U mnie w domu najwięcej radości chłopakom dają właśnie takie proste obiady, nieraz zamiast łamać sobie głowę co im wymyślić, robię pulpety albo proste kotlety i są w siódmym niebie.
Madzai 23.01.2017 10:25
Klasyczne i smaczne
Ewelina1991 23.01.2017 09:39
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak