Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaszą jaglaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 4 łyżki
banan 1 sztuka
maliny mrożone kilka sztuk
mrożone truskawki kilka sztuk
mrożone borówki kilka sztuk
woda 0,5 litra
orzechy włoskie kilka sztuk
miód 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą, następie odsączyć na sitku.
Krok 1 - Deser z kaszą jaglaną foto
2
W naczyniu umieścić 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej, zalać mlekiem, dodać miód. Banana obrać i pokroić na mniejsze części. Dodać do mleka.
Krok 2 - Deser z kaszą jaglaną foto
3
Wszystko rozdrobnić i wymieszać przy użyciu blendera.
Krok 3 - Deser z kaszą jaglaną foto
4
Mrożone owoce umieścić w oddzielnym naczyniu, dodać niewielką ilość wody, rozdrobnić blenderem, aby powstał sorbet.
Krok 4 - Deser z kaszą jaglaną foto
5
Sorbet owocowy wlać na powierzchnię deseru, udekorować orzechami, kawałkami banana i borówkami.
Krok 5 - Deser z kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.01.2017 18:50
Dobry deser.
Róża1 22.01.2017 17:29
bardzo smaczny i zdrowy deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak