Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

wołowina 2 plastry
ogórek kiszony 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
frankfuterki 2 sztuki
chleb
musztarda 2 łyżeczki

SOS

cebula 1 sztuka
bulion wołowy 3/4 szklanki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Plastry mięsa rozbić tłuczkiem . Oprószyć solą, pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 1 - Zrazy wołowe z kiełbasą  foto
2
Na każdym kawałku, jedną kiełbaskę, kawałek ogórka, piórka cebuli i kawałek chleba.
Krok 2 - Zrazy wołowe z kiełbasą  foto
3
Zwinąć roladki, obwiązać bawełnianym sznurkiem( można spiąć wykałaczkami).
Oprószyć rolady mąką. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć z każdej strony. Zdjąć z patelni.
Krok 3 - Zrazy wołowe z kiełbasą  foto
4
Na patelnię po pieczeniu rolad, wrzucić pokrojona cebulę, chwilę smażyć. Dodać łyżkę koncentratu,dolać bulion, dusić 3 minuty.
Krok 4 - Zrazy wołowe z kiełbasą  foto
5
Rolady ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem. Naczynie przykryć folią aluminiową. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. SMACZNEGO!!!!!
Krok 5 - Zrazy wołowe z kiełbasą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 28.01.2017 00:25
bardzo takie lubie
Marta1986 21.01.2017 21:04
pysznosci mniam
Iwusia 21.01.2017 20:52
ale bym zjadła takiego zrazika :)
edytazaw89@wp 21.01.2017 20:18
Wygląda pięknie
Bernadeta1 21.01.2017 20:18
takie zrazy na obiadek chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak